Відвалився сифон від раковини
|
|
oivanova74 | Дата: Воскресенье, 04.05.2025, 14:51 | Сообщение # 1 |
 Лейтенант
Статус: Offline
| Доброго дня, форумчани! Потрібна порада. Сьогодні помітив, що з-під раковини на кухні тече вода. Придивився – виявилося, що відвалився сифон. Не знаю, чи це через старість з’єднання, чи хтось випадково зачепив. Раковина стоїть на тумбі, підключена до пластикового каналізаційного стояка, стандартна конструкція. Сифон пластиковий, купував кілька років тому.

Власне питання: що робити, якщо відвалився сифон від раковини? Чи можна самому це якось швидко полагодити, чи краще викликати сантехніка? Якими інструментами скористатися, на що звернути увагу? Можливо, є якісь хитрощі, щоб таке більше не траплялося? Буду вдячний за будь-які поради й ваш досвід!
|
|
| |
androidskladru | Дата: Воскресенье, 04.05.2025, 16:35 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Ситуація знайома – в мене минулої зими теж відвалився сифон під час миття посуду, і добре, що встиг підставити відро Насамперед не панікуй. Якщо сам сифон не тріснув і трубки цілі, все можна виправити своїми руками за 15-20 хвилин.
Перш за все, зніми сифон повністю, перевір різьбу, ущільнювальні кільця та шайби. Часто проблема – це пересохлі гумки або ослаблене кріплення. Прочисть усі з’єднання, промий від жиру і накипу. Потім встанови все назад, гарно притиснувши всі гайки. Якщо десь зношена прокладка – краще замінити.
Раджу ще використовувати сантехнічну змазку або обмотку з фум-стрічки, особливо якщо з’єднання трохи "розбите" й погано тримає. І не забудь поставити якусь підставку під сифон, щоб не було навантаження від ваги труб – це часта причина поломки.
|
|
| |
maxmer3 | Дата: Воскресенье, 04.05.2025, 19:16 | Сообщение # 3 |
 Рядовой
| У мене така проблема виникла після того, як діти випадково зачепили відро під мийкою – здавалося б, дрібниця, але в результаті відвалився сифон від раковини, а вся вода опинилася в тумбі. Довелося не лише сифон ремонтувати, а й сушити меблі.
Якщо сифон старий і пластик став крихким, краще одразу купити новий – коштує недорого, а прослужить довше. При покупці зверни увагу на діаметр труби та з’єднання, бо є різні стандарти. Ще одна порада – при монтажі не тисни занадто сильно на пластикові елементи, інакше зламаєш різьбу. Зручніше збирання починати з верхньої частини – тієї, що до раковини, а вже потім приєднувати нижню і зливну частину. Ось дуже корисна стаття "Чому відвалився сифон від раковини: що робити": https://journal.vencon.ua/ua/chto-delat-esli-otpal-sifon-ot-rakoviny .
Якщо не впевнений у своїх силах або тече після складання – краще звернутися до сантехніка. Але в більшості випадків це реально полагодити самому!
|
|
| |