КИРОВОГРАД BIZВторник, 24.02.2026, 14:26

Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Як отримати великий урожай лохини? - Форум Кировоград | Регистрация | Вход

• Страница 1 из 1
  • 1
Як отримати великий урожай лохини?
wildstrawberryteamДата: Вторник, 20.05.2025, 16:41 | Сообщение # 1
Полковник
Статус: Offline
Планую вирощувати лохину. Які сорти і догляд потрібні для максимального врожаю?

kvoronina647Дата: Вторник, 20.05.2025, 16:42 | Сообщение # 2
Подполковник
Для великого врожаю обирайте сорти Река чи Блюкроп і забезпечте кислий ґрунт. Регулярний полив і підживлення калійними добривами – ключові. Ось тут є повний гід по вирощуванню https://shargorod.net/lokhyna....divnyka Я б радив Чендлер для великих ягід. Мульчування і захист від заморозків допоможуть отримати хороший урожай.

zayaarosДата: Среда, 14.01.2026, 17:25 | Сообщение # 3
Рядовой
Планування вирощування лохини — це чудова ідея, бо ця ягода не лише смачна, але й корисна, та ще й добре продається, якщо маєте зайвий урожай. За власним досвідом скажу, що перше, з чого слід почати — це правильний вибір сортів. Я обирав серед різних середньо- та пізньостиглих сортів, щоб розтягнути збір урожаю в часі й не отримати все одразу. Беріть до уваги, що деякі сорти більш зимостійкі, інші — краще себе поводять у помірно вологому середовищі. Особисто я садив кілька сортів, сумісних між собою, щоб забезпечити кращу перехресну запилюваність — так ягід виходить значно більше.
Щодо догляду, то лохина дуже вимоглива до ґрунту: він повинен бути кислим і легким, бажано з добрим дренажем. У мене на ділянці зробили спеціальні подушки із торфу, піску та хвойного перегною, і це значно покращило стан рослин. Підживлення роблю тричі за сезон: ранньою весною, під час цвітіння та після збору врожаю, використовуючи добрива, призначені саме для кислих ґрунтів. Окрему увагу приділяю інструментам та доглядовим засобам, бо без зручного обладнання реально важко. Багато корисного для роботи на ділянці я замовляю в магазині Plantika — там великий вибір садового приладдя, і саме через розділ https://plantika.com.ua/instrument/ знайшов кілька зручних інструментів, що значно полегшили мені прополювання й мульчування. Загалом, лохина вимоглива, але якщо забезпечити їй правильні умови й трохи уваги, урожай буде на рівні.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Кировоград BIZ © 2026